söndag 1 januari 2017

Onsdag som blev all about Barnes & Noble

Onsdagen började med en ganska slapp morgon på hotellet, sedan körde vi bil tvärs västerut  över San Fransisco. Gatorna delar verkligen in staden i ett rutnät! Vi ville till stilla havskusten och körde söderut längs highway 1. 
 
 Det var höga vågor om det dånade om och breda stränder, pirar, klippor och mycket sand. Vi hade köpt med oss lite lunch från KFC som vi åt på stranden.
 
 Vi fortsatte ner till Half Moon Bay som ligger i San Mateo, där vi stannade för att besöka bland annat bokhandeln Barnes & Noble. Det är en kedja som jag har sett att bland annat Anna i San Diego besökt, både där och tidigare i New York och hade längtat efter att få komma till. 
 
 Två våningar med bokavdelningar, Starbucks, spel, vackra kort och allt man kan önska sig. Jag gick omkring nästan tårögd så fint var det. Priserna var lägre än i Sverige men framför allt är utbudet ett helt annat så det kunde inget annat än att bli en liten trave böcker...😍
En stor avdelning handlade om att nå läroplanens mål på ett lekfullt sätt, inspiration! 
 
Filippa var på jakt efter en speciell bok så på vägen mellan San Mateo och flygplatsen där vi skulle hämta upp Johannes blev det ytterligare två Barnes & Noble. Planet från London hade försenats av storm på flygplatsen i Reykjavik där det skulle mellanlanda så några timmar försenad kom sedan Johannes, hungrig som en varg. Då passade det perfekt med en sen  brakmiddag på The Cheesecake Factory, som namnet till trots hade många olika maträtter på menyn...
...och väldigt god cheesecake!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar