måndag 2 januari 2017

Gott nytt år i Grand Canyon och Las Vegas

Redan vid nio på morgonen körde vi in i nationalparken, efter 1,5 timmes körning från Flagstaff.  Det var vackert ned snö och någon plusgrad, men som bilderna visar var sikten tyvärr inte den bästa. Vi fick glimtar av utsikten och på några ställen lättade det så vi fick njuta av denna storslagna plats. Det är omöjligt att inte tänka på perspektiv i tid och rum, här har människor i många tusen år stått vid kanten och känt sig små, beundrat naturens skönhet och sett hur varierat landskap kan se ut. 
 
 
Jag har blivit förkyld och febrig så dagen här blev ganska lugn, vi åkte med en shuttlebus och steg av vid olika utsiktspunkter. 
Jag kommer att uppdatera inlägget med fler och bättre bilder, detta är bara några från mobilen. 
Efter några timmar körde vi en bit av södra rundan som varit stängd av väderskäl, men som en guide berättade hade öppnats och att sikten där var bättre. Det var den inte...
Trots dimma var detta en fantastisk upplevelse av en plats som inte liknar någon jag sett tidigare. Vi kommer igen en dag när vädret är bättre! 
 

Under eftermiddagen körde vi till Las Vegas där vi skulle spendera nyårskvällen. Nu talar vi om kontraster. Snö byttes mot plusgrader och natur mot plast och neonskyltar. 
 
 Kontrasternas nyårsafton innehöll en underbar middag med Johannes och Filippa på The Cheesecake Factory, verkligen en favorit. Mycket folk, trevlig personal, god mat och så de där cheesecakesen...
 
 
Någon timme innan tolvslaget gick vi ut på den så kallade "the Strip" som är en lång gata med lyxiga hotell och extremt upplysta byggnader. Väldigt många människor var ute, gick omkring och skålade och skrålade. Lite obehagligt har det blivit under 2015-16 med alla terrordåd att vara mitt i stora folksamlingar. Utanför Bellagio tittade vi på en show med fontäner som var fin på riktigt! 
 Som sagt en dag med stora kontraster. Det viktigaste är dock att få vara nära de människor man tycker om och att uppleva saker tillsammans, så blev nyårsafton 2017, gott nytt år! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar