tisdag 27 december 2016

Dag tre i San Fransisco när vi hittade surdegen och körde i branta backar

Idag har vi upplevt många saker här i guldgrävarnas land. I morse åkte vi Uber för första gången. Det går till så här att man laddar ner appen Uber och lägger in sina kontouppgifter, sedan skriver man in adressen man vill åka till och sedan kommer någon åkande i sin bil och hämtar upp och kör till valt ställe. Det är inte svarttaxi säger Filippa, men billigt var det och det tog 3 minuter innan bilen kom. Spännande. 
När vi hämtade vår hyrbil blev vi smått chockade över hur stor en bil i mellanstorlek är i USA...jag får hålla mig i dörren när jag klättrar upp. 
 I närheten av där vi hämtade bilen var vi förresten på ett höjdarställe:  
Här doftade fantastiskt och det fanns bröd i många former och smaker. Tyvärr så kunde man inte köpa med sig en surdeg hem, men det blev en stor påse bröd att äta idag. 
 
Surdegsbageriet låg nere vid Fishermans Wharf, där vi tittade på sjölejon igår. Två trevliga saker! 
Vi åkte tillbaka och hämtade Filippa som tagit lugn morgon på hotellet. 
 Jättemotorhuven på vår fyrhjulsdrivna SUV-monstertruck när vi kör förbi Port of San Fransisco. 

Vi åkte sedan till de brantaste backarna i stan och en gata som är känd för att den är så krokig, Lombard street heter den, Coldplay sjunger om den och alla vill visst köra på den, stackars de som bor där! 
 Den brantaste backen är enligt Google Filbert street, där körde vi en god stund, killade bra i magen men blev ganska platt på bilderna. 
 Vi tog en ny tur över Golden Gatebron också. 
 På andra sidan körde vi till ett utkiksställe som låg på ett berg där det låg en massa snobbiga hus. 
 I Californien finns det redwoodträd har vi hört så dem har vi letat efter idag. Vi körde till Muir norr om SF, det var löjligt så mycket folk det var där, parkeringarna var fulla, extraparkeringarna var fulla och det stod bilar längs vägkanten där man inte ens får parkera, så vi  struntade faktiskt i parken, vi såg några mindre redwoodträd längs vägen iallafall och så åkte vi ner till Muir beach istället, fint att stå vid Stilla havet och känna sig liten.
Efter allt letande efter träd valde vi en helt annan sysselsättning framåt kvällen, vi åkte till Great Mall, ett gigantiskt shoppingcentrum och tittade på affärer och människor. Fyndade ett par bekväma gympaskor. Imorgon kommer Johannes och sedan ska vi lämna SF för en spännande roadtrip i minst en annan delstat också. Note to self att träna namngeografi, är så dålig på delstaterna! 
På hemväg tog Filippa en bild på San Fransisco i kvällsljus, det är galet så många hus det finns här och så upplysta alla är. Julstämning! 
 
 Det har ännu inte blivit åkt någon Cable car. Imorgon är vi nyfikna på labyrinter och jag vill till en amerikansk bokhandel! 

Vi blev bjudna på middag av Filippa idag på ett av hennes favoritmatställen. Supergoda burritos med svarta bönor, kyckling och guacamole på Chipotle. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar