tisdag 27 december 2016

Hop on hop off i San Fransisco

För att få lite överblick vår första dag här löste vi biljetter och hoppade upp på taket på en turistbuss, pluggade in de medföljande hörlurarna och åkte runt hela staden, med stopp när vi kände för det. Bussen gick i motsatt riktning som vi hade uppfattat det hela så snart var vi ute på den blåsiga Golden gatebron. 
 Det som överraskade mig var att den inte var röd utan mörkt orange. Naturen kring bron är helt fantastisk, med mjukt rundade kullar/berg och hisnande vyer. Vi såg Alcatraz-fängelseön och det är lätt att förstå att det inte var lätt att rymma därifrån, med kallt strömmande vatten runt hela ön. 
Längs bussens rutt fanns många gator med helt fantastiska hus, tänk Huset fullt och Mrs Doubtfire som spelades in här.
 
  Vi fortsatte med bussen. Fruktansvärd pausmusik men ganska intressanta berättelser. 
 Ganska nära vårt hotell ligger Bay bridge och Port of San Fransisco, där det finns pirar och färjor till olika ställen. 
 
I hamnhuset hittade vi en marknad för lokala produkter, ganska turistigt men fint. 
 Här fanns det bönor som man fick pilla med och denna fina filur.
 Eftersom bussen "gick åt fel håll" fick vi en rejäl åktur innan frukost/brunch som vi avnjöt på IHOP. Amerikanska pannkakor med strawberries and banana...
 San Fransisco är verkligen vackert och med många backar. 
 Här är ingången till China town.
 
 Eftermiddagen avslutades vid turistområdet Fishermans dwarf, vid PIER39 vilade och busade ett femtiotal sjölejon, helt underbara! 
 
 Inför imorgon då vi ska hämta vår hyrbil är vi nyfikna på att utforska området kring Golden gatebron på egen hand, vi får nig ta en tur med  Cable cars och så ska vi köra i backar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar